2. Aluslattiaan liimattavat parkettilattiat

TRIOFLOOR – tuotekansio 2: ASUNNOT JA TOIMITILAT 2

Tuotteiden hinnat: n. 20 – 180 €/m2, sis. alv 24 %

Asennushinta-arvio/valmis alusta: n. 40 €/m2, sis. alv 24 %

Tarkemmat tuote- ja asennushinnat jälleenmyyjiltämme

Elinkaari: 40-200 vuotta

KÄYTTÖKOHTEET:

Aluslattiaan liimattavat parkettilattiat soveltuvat erinomaisesti laajojen yhtenäisten alueiden parkettilattiaksi. Käyttökohteina ovat esimerkiksi arvoasunnot, avokonttorit, ravintolat sekä muut julkiset tilat. Tuotteita voidaan käyttää vesikiertoisten sekä yleisimpien termostaattiohjattujen sähkölattialämmitys­järjestelmien kanssa ja ne täyttävät sisäilman laadulle asetetut päästöstandardit.

 

KÄYTTÖOMINAISUUDET:

Parkettien liimaaminen alustaan lisää lattian käyttöominaisuuksia uiviin lattiaratkaisuihin verrattuna: Laajoja yhtenäisiä tai monimuotoisia alueita voidaan toteuttaa ilman liikunta-saumalistoja, lattioiden päälle voidaan asentaa kiintokalusteita tai kevyitä väliseiniä (tilojen muunneltavuus) ja myös listaton asennus on mahdollista. Askeltuntu on kiinteä perinteisten massiivilattioiden tapaan – erona massiiviparketteihin on selkeästi lyhyempi elinkaari (massiiviparketeilla jopa 100- 200 vuotta) sekä vain 8 – 13 mm rakennekorkeus, joka varsinkin korjausrakentamisessa on usein suuri etu.

 

TUOTTEET JA ASENNUSTAPA:

Tuotteet voidaan liimata suoraan betoniin tai puulevyyn. 8 mm:n massiiviparketit (mosaiikkiparketit) ovat pintakäsittelemättömiä asennusverkossa liimattavia puusauvoja, jotka aina liimauksen jälkeen hiotaan ja kitataan. Pintakäsittelynä voi olla lakka, öljy tai vaha. Valmismosaiikit, -sauvat ja – lankut ovat tehtaalla valmiiksi lakattuja tai öljyttyjä, joten näillä tuotteilla asennustyö on huomattavasti massiivituotteita nopeampaa. Tuotteiden asennustyö vaatii erikoisosaamista ja -työkaluja, joten suosittelemme aina asiantuntevan ammattiliikkeen käyttöä asennustyössä.

 

Tarvittaessa voit tutustua lattiaprojektin kulkuun yleisen suunnitteluohjeemme avulla.

 

ASENNUS- JA KÄYTTÖOLOSUHDEVAATIMUKSET:

Olosuhteille on asetettu raja-arvot, joita noudattamalla parketin muodonmuutokset pysyvät sallituissa toleransseissa (RYL 2013):  

 

ALUSTA Suhteellinen kosteus (Rh) Lämpötila
Betoni max .85% / 75% 1) +15…18 oC 2)
Levy max. 9 % +15…18 oC 2)
HUONEILMA 30 – 60 % +18…24 oC

1) RYL 2013
2) Asennettaessa

LATTIA­LÄMMITYS Parketin pinta­lämpötila max. Vuoro­kausi­vaihtelu max.
   27 oC 5 oC