3. Asennusvaneriin liimattavat parkettilattiat

TRIOFLOOR – tuotekansio 3: ARVOKOHTEET JA JULKINEN RAKENTAMINEN

Tuotteiden hinnat: n. 35 – 235 €/m2, sis. alv 24 %

Asennushinta-arvio/valmis alusta: n. 60 €/m2, sis. alv 24 %

Tarkemmat tuote- ja asennushinnat jälleenmyyjiltämme

Elinkaari: x vuotta

KÄYTTÖKOHTEET:

Tuotekategorian parketit ovat julkisten tilojen ja arvokohteiden perinteisiä parkettiratkaisuja. Käyttökohteina ovat esimerkiksi kulttuurirakennukset, kirkot, hallintorakennukset sekä restaurointikohteet. Tuotteita voidaan käyttää vesikiertoisen lattialämmitysjärjestelmän kanssa.

 

KÄYTTÖOMINAISUUDET:

Massiiviparketit soveltuvat käyttöominaisuuksiltaan parhaiten arvokohteiden parkettiratkaisuksi. Lattian kiinteä ja vahva rakenne sekä pinnan uudistamisen mahdollisuus hiomalla useaan otteeseen elinkaaren aikana luovat edellytykset parketin pitkälle käyttöiälle.  

 

ASENNUSTAPA:

Massiivipuulle ominaisen rakoilun ja elämisen minimoimiseksi parketit kiinnitetään liimaamalla ja naulaamalla erilliseen asennusvaneriin (9-12 mm), joka on propattu ja liimattu aluslattiaan. Parketit hiotaan kiinnittämisen jälkeen ja ne voidaan käsitellä lakalla, öljyllä tai vahalla. Tuotteiden asennustyö vaatii erikoisosaamista ja -työkaluja, joten suosittelemme aina asiantuntevien ammattiliikkeiden käyttöä asennustyössä. Asennusliikkeet ja jälleenmyyjät löydät täältä.

Tarvittaessa voit tutustua lattiaprojektin kulkuun yleisen suunnitteluohjeemme avulla.

 

ASENNUS- JA KÄYTTÖOLOSUHDEVAATIMUKSET:

Olosuhteille on asetettu raja-arvot, joita noudattamalla parketin muodonmuutokset pysyvät sallituissa toleransseissa (RYL 2013): 

ALUSTA Suhteellinen kosteus (Rh) Lämpötila
Betoni 85% / 75% 1) +15…18 oC 2)
Levy 9 % +15…18 oC 2)
HUONEILMA 30 – 60 % +18…24 oC

1) RYL 2013
2) Asennettaessa

LATTIA­­LÄMMITYS Parketin pinta­­­lämpö­tila max. Vuoro­­kausi­­­vaihtelu max.
   27 oC 5 oC