NYT

Uusi nimitys Triofloor Oy:ssä

Ari Hämäläinen on nimitetty Triofloor Oy:n myyntipäälliköksi 4.11.2019 alkaen. Arilla on vankka kokemus parkettialalta. Hän työskenteli aiemmin pitkään OR Groupin Parla -parkettien aluemyyntipäällikkönä. Toivotamme Arin tervetulleeksi tiimiimme! Maahantuontia ja...

Odotetut Boen kalanruoto-lautaparketit saapuneet varastoon

Arvokas kalanruotokuvio on nyt saatavana myös uivana lautaparkettilattiana. Perinteisesti kalanruotokuvio on ollut mahdollinen vain sauvaparkettilattiassa, jonka asentaminen ja alustaan liimaaminen vaatii poikkeuksetta ammattilaisen tekijäkseen....

Uusia kosteudenkestäviä lattiapäällysteitä

HOME Aqua+ laminaattilattiat sekä HOME Design komposiittilattiat eivät pelkää roiskeita ja ne on helppo puhdistaa. HOME Design vedenkestävä komposiittilattia Tuplasti suojattu kestämään vettä Mikronaarmunkestävä Itsekorjaava pinta PVC-vapaa...

Uusi Wall&Water seinäpaneeli märkätiloihin

Korkeapainelaminaatin käyttö seinäratkaisuna laajenee nyt keittiöistä (Kitchen wall) kosteisiin tiloihin. Märkätilasertifioitu BerryAlloc Wall&Water seinäpaneelijärjestelmä toimii pintarakenteena ja vedeneristeenä samaan aikaan. Nopeampi, kevyempi ja visuaalisesti...

Triofloor Jyväskylän Rakentajamessuilla 8.-10.3.2019 klo 10-17

Tervetuloa osastollemme B438 tutustumaan uiviin lattiaratkaisuihimme. Esillä on myös huippu-uutuuksia, kuten Micodur-kuitusementtilattia sekä Boenin uiva kalanruotoparketti.

Keskustakirjasto Oodin tammilattiat n. 4000 m2

Massiivilankku Tammi Natur/Rustic 22 x 100 x 500 – 2200 mm

Kuitusementtilattia haastaa uivat lukkoponttilattiat

Ei enää liikuntasaumalistoja tai kokonaisalarajoituksia uivissa lattiarakenteissa – vallankumouksellinen uutuus rantautuu Suomeen.

Uutuuksia BOEN-lautaparkettien varasto-ohjelmaamme

Uusi ”Live Pure” -pintakäsittelymenetelmä säilyttää puun luonnollisen värin ja on erittäin vastustuskykyinen likaa ja nesteitä vastaan.

Betonilaattakuosit Hydro Fix -massiivivinyylimallistoon

Huippusuosittu Hydrofix-massiivivinyylimallisto on laajentunut kuudella uudella kuosilla.

Asennus- ja käyttöolosuhteiden vaikutus parkettien kosteuselämiseen

PARKETIN KOSTEUSTEKNINEN TOIMINTA:

Hygroskooppisena materiaalina puun tilavuus vaihtelee jatkuvasti sen pyr- kiessä kosteustasapainoon ympäristönsä (huoneilma + alusta) kanssa. Tätä ominaisuutta pyritään vähentämään kuivaamalla parketti valmistusvaihees- sa ”puusepänkuivaksi” (8 %, +/- 1 %). Tässä kosteudessa vesi on poistunut puun soluonteloista, mutta vettä on vielä jonkun verran soluseinämissä. Huonetilassa, jossa lämpötila on 200C ja ilman suhteellinen kosteus on 35- 60 %, vaihtelee parkettilattian kosteusprosentti välillä 8 – 11 %. Muodonmuutoksia ei esiinny, puulattia on stabiili.

Puulattioissa esiintyy kuitenkin yleensä aina normaalia kausiluonteista rakoi- lua. Talvella, suhteellisen ilman- kosteuden ollessa pienimmillään lämmitys- kauden takia, saattaa lattiaan ilmestyä pientä rakoilua, joka yleensä poistuu lämmityskauden päätyttyä ja sisäilman ilmankosteuden kasvaessa.

Ongelmat alkavat, jos olosuhteet ovat reilusti yli tai ali suositusten ja pidemmän aikaa. Noin kahdeksan prosentin kosteuteen kuivatun puun soluseinä- missä on vielä vettä ja näin puun kuivuminen (= tilavuuden muuttuminen) voi jatkua liian kuivissa olosuhteissa. Vastaavasti liian kosteissa olosuhteissa soluseinämät täyttyvät vedellä aiheuttaen parketin turpoamisen. Tällöin muodonmuutok- set ovat rajumpia ja myös lopullisia – parketti ei enää palaudu valmistusmit- toihinsa olosuhteiden palautuessa normaaleiksi.

Tästä syystä on erityisesti kiinnitettävä huomioita seuraaviin seikkoihin:

  • Parkettia asennettaessa kaikkien ovien sekä ikkunoiden tulee olla paikoillaan ja kaikkien kosteutta aiheuttavien sisätöiden tulee olla tehty. Rakennuksen tulee olla säännöllisesti lämmitet- ty ja tuuletettu. Uudesta betonialustasta mitataan suhteellinen kosteus ainetta rikkovalla menetelmällä ja tulokset merkitään mittauspöytäkirjaan. Mahdollisen lattialämmitysjärjestelmän toimivuus testataan ja mittaustulokset kirjataan raporttiin.
  • Tiloissa, joissa ilman suhteellinen kosteus laskee talvella pitkäksi aikaa reilusti alle ohjearvojen, tulisi aina käyttää ilmankostuttimia lämmityskauden aikana. Vastaavasti kesäaikaan, jolloin sisäil- man suhteellinen kosteus saattaa nousta korkeaksi, tulisi kosteut- ta tarvittaessa poistaa lämmityksellä tai kosteudenkerääjillä.

Asennus- ja käyttöolosuhteet eivät saa vaihdella oleellisesti. Mikäli asennus- tai käyttöolosuhteet poikkeavat annetuista raja-arvoista, eivät tuotteiden takuuehdot ole voimassa.

Kosteuselämiselle herkät puulajit

PYÖKKI ja VAAHTERA reagoivat vahvasti ympäröivän kosteuden muutoksiin, joten niiden käyttöä ei suositella tiloissa, joissa on lattialämmitys.

ASENNUS- JA KÄYTTÖ­OLOSUHDE­VAATIMUKSET:

HUONEILMA

  • Suhteellinen ilmankosteus: 35 -60 RH %
  • Lämpötila: +18…24 °C

ALUSTA

  • Betonin kosteus: 85 % / 75 % (SisäRYL 2013)
  • Levyalustan kosteus: max. 9 %
  • Lämpötila: + 15…+20 °C

LATTIALÄMMITYSJÄRJESTELMÄ

  • Parketin pintalämpötila: max. +27 °C
  • Pintalämpötilan vuorokausi- vaihtelu: max. 5 °C